A világ legzöldebb adatközpontja a norvég fjordok szomszédságában

( 1 db szavazat ) 

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette, hogy a Green Mountain AS-szel együttműködve létrehozta a világ „legzöldebb” adatközpontját a norvég Renessøy városában található egykori NATO lőszerraktár helyén. A hegy belsejében kialakított, 21 000 négyzetméter alapterületű Green Mountain adatközpont számára 100%-ig alacsony energiaellátású szabadhűtési megoldást és megújuló vízenergiát biztosít a közeli fjord. A projekthez a teljes fizikai infrastruktúrát a Schneider Electric szállította.

GreenMountain

Bővebben...

Milyen városokban fogunk élni 2020-ban?

( 1 db szavazat ) 

Kutatók úgy vélik, hogy a jövőben még több ember fog koncentrálódni a nagyvárosokban. Az okos településeknek a jövőben elsősorban több évtizedes hagyományokra kellene támaszkodniuk. -írja az sg.hu.

Metropolisz

Bővebben...

Itt repül a kamera! - A legizgalmasabb drón kutatás-fejlesztési ötlet

( 1 db szavazat ) 

Próbált már repülőt a csuklójára hajtogatni? És karórával videózni? Ha régi vágya ez a két dolog egyben, akkor nagyon fogja szeretni a Nixie nevű viselhető drónt. Már ha valóban megvásárolható lesz egyszer, egyelőre ugyanis az Intel viselhető technológiáknak meghirdetett versenyén indult el. -írja az index.hu. A Make It Weareble nevű megmérettetésen viszont már bent van a tíz döntős között, ahol többek között olyan tervekkel versenyez, mint a belső nézetes sportközvetítés vagy a megfizethető robotkar. 

Bővebben...

Folyékony akkumulátorral tárolnák a napenergiát

( 2 db szavazat ) 

Egy olyan folyékony akkumulátort dolgoztak ki, amely a szél- és napenergia tárolásában segíthet.

A megújuló energiák – különösen a szél- és napenergia - esetében komoly problémát jelent, hogy az itt alkalmazott erőművek nem tekinthetők úgynevezett „base load” forrásnak, mivel az energiát eredetileg szolgáltató forrás nem üzemel a nap 24 órájában. Emiatt rengeteg megtermelt energia megy veszendőbe, és sokszor éppen a csúcsidőszakban nem járulnak hozzá az igények kielégítéséhez.

Bővebben...

ATM bekamerázása l'art pour l'art - Románia

( 3 db szavazat ) 

ATM CCTV Romania

Teljesen átlátszó napelem

( 1 db szavazat ) 

Egy új technológiát használva a napelem az emberi szem számára teljesen átlátszó, így akár ablakként is felszerelhető lesz.

Meglehetősen átlátszó módon gyűjti a napenergiát a Michigani Állami Egyetem kutatóinak új fejlesztése. A műanyaglap az emberi szem számára átlátszó, így nem kell plusz hely a napelemnek, hiszen az akár ablakként (vagy ablakra helyezve) is használható.

átlátszó napelem

Bővebben...

Képgaléra: ANIXTER Biztonságtechnikai nyílt nap

( 4 db szavazat ) 

Nemzetközi, piacvezető márkák. Előadások első kézből a gyártóktól. Élő demók. Közvetlen segítségnyújtás a gyártók képviselőitől és az ANIXTER munkatársaitól. Adatátviteli eszközöktől a hálózati professzionális kamerákon át a videó képanalízisig. Ez az ANIXTER nyílt nap.

Bővebben...

Egyen Leo Salvaggio arccal az 1984 világa ellen

( 1 db szavazat ) 

Ne ijedjenek meg, ha a térfigyelő kamerás megfigyelések elleni tüntetések úgy néznek majd ki, mint egy bizarr ikertalálkozó. -írja az index.hu. Nem a humán klónozás lépett nagyot előre, és egyelőre nem is születnek százasikrek. Csupán arról van szó, hogy egy Leo Selvaggio nevű chicagói művész kitalálta, hogy a kissé rajzfilmszerű Guy Fawkes-maszkot ideje lenne lecserélni egy élethű gumiálarcra, amivel simán átverhetők az arcfelismerő algoritmusok.

Leo Selvaggio

Bővebben...

Előző hónap Augusztus 2017 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 31 1 2 3 4 5 6
week 32 7 8 9 10 11 12 13
week 33 14 15 16 17 18 19 20
week 34 21 22 23 24 25 26 27
week 35 28 29 30 31
Nincsenek események
Feliratkozás a SecurityMag hírlevelére:

Partnereink

Secutech kiállítás 2015 részletek

Secutech Kiállítás 

http://abibiometrics.com/
Alkalmazott Biometria Intézet
http://bgk.uni-obuda.hu/
Óbudai Egyetem
www.asmag.com
a&s Magazine online
http://www.dsalert.org/
DSA Magazine India
http://biztonsagtechnikaforum.hu/
Biztonságtechnika Fórum
http://www.ormester.hu
Őrmester NyRt.
 
 
CNS Digital Media Kft.
 
 
 
  • A világ legzöldebb adatközpontja a norvég fjordok szomszédságában
  • Milyen városokban fogunk élni 2020-ban?
  • Itt repül a kamera! - A legizgalmasabb drón kutatás-fejlesztési ötlet
  • Folyékony akkumulátorral tárolnák a napenergiát
  • ATM bekamerázása l'art pour l'art - Románia