A világ legzöldebb adatközpontja a norvég fjordok szomszédságában

( 1 db szavazat ) 

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette, hogy a Green Mountain AS-szel együttműködve létrehozta a világ „legzöldebb” adatközpontját a norvég Renessøy városában található egykori NATO lőszerraktár helyén. A hegy belsejében kialakított, 21 000 négyzetméter alapterületű Green Mountain adatközpont számára 100%-ig alacsony energiaellátású szabadhűtési megoldást és megújuló vízenergiát biztosít a közeli fjord. A projekthez a teljes fizikai infrastruktúrát a Schneider Electric szállította.

GreenMountain

Norvégia a vízi energia legnagyobb európai felhasználója, villamos energiájának 98,5 %-a vízi erőművekből származik. A francia vállalatcsoport és a Green Mountain AS egy olyan adatközponti hűtési rendszert tervezett, amelyben a közeli fjord hideg vize időjárástól függetlenül (N+1)+(N+1) redundanciával működik, és kizárólag zöld-energiafelhasználással, gravitációs úton kerül a létesítmény hűtési központjába. Az energiaellátást emellett több vízerőmű biztosítja. Az adatközpont nem csak energiahatékony, de megbízható is: a sok szempontból az Uptime Institute Tier IV követelményei szerint megépített, Tier III+ kialakítású, hálózati szolgáltatóktól független adatközpont magas szintű biztonsági követelménynek felel meg.

GreenMountain

Az adatfelhasználás mennyisége kétévente megduplázódik, és a világ CO2-kibocsátásának 2%-áért az adatközpontok felelnek. A projekt során lényeges volt számunkra, hogy olyan kivitelezőt válasszunk az IT infrastruktúra, a hűtés, az energiaellátó és az adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) rendszer kialakításához, akivel a piac legenergiahatékonyabb és leggazdaságosabb technológiai, illetve építészeti megoldását tudjuk megvalósítani. Ezért döntöttünk a Schneider Electric mellett” – mondta Knut Molaug, a Green Mountain AS ügyvezető igazgatója.

Előző hónap Augusztus 2017 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 31 1 2 3 4 5 6
week 32 7 8 9 10 11 12 13
week 33 14 15 16 17 18 19 20
week 34 21 22 23 24 25 26 27
week 35 28 29 30 31
Nincsenek események
Feliratkozás a SecurityMag hírlevelére:

Partnereink

Secutech kiállítás 2015 részletek

Secutech Kiállítás 

http://abibiometrics.com/
Alkalmazott Biometria Intézet
http://bgk.uni-obuda.hu/
Óbudai Egyetem
www.asmag.com
a&s Magazine online
http://www.dsalert.org/
DSA Magazine India
http://biztonsagtechnikaforum.hu/
Biztonságtechnika Fórum
http://www.ormester.hu
Őrmester NyRt.
 
 
CNS Digital Media Kft.
 
 
 
  • A világ legzöldebb adatközpontja a norvég fjordok szomszédságában
  • Milyen városokban fogunk élni 2020-ban?
  • Itt repül a kamera! - A legizgalmasabb drón kutatás-fejlesztési ötlet
  • Folyékony akkumulátorral tárolnák a napenergiát
  • ATM bekamerázása l'art pour l'art - Románia