Jelszavak – legjobb és legrosszabb gyakorlat 2. rész

Category Információ- és adatvédelem Published on: 2014-10-08
Jelszavak – legjobb és legrosszabb gyakorlat 2. rész Az első részben tárgyalt általános jelszóválasztási hibák és téveszmék után most a kombinált szótáralapú támadás, a megfelelő jelszóválasztási gyakorlat, majd a felhasználó, támadó és üzemeltető lehetőségeiről esik szó. Továbbfejleszte...

Jelszavak – legjobb és legrosszabb gyakorlat 1. rész

Category Információ- és adatvédelem Published on: 2014-09-10
Jelszavak – legjobb és legrosszabb gyakorlat 1. rész A felhasználók jelszavakkal való azonosítása még sokáig meg fog maradni. Egyszerűsége és ingyenessége mellette szól, s ha néhány egyszerű szabályt betartunk, megnyugtató mértékű biztonságot kapunk cserébe. Muszáj azonban pontosan értenünk a...

Honnan lopják a legtöbb autót, és miért?

( 3 db szavazat ) 

Legyen közel a munkahelyünkhöz, ne legyen túl távol a gyerek iskolájától, és ha lehet, ne vonuljon át a teljes déli hadseregcsoport az ablakunk alatt nap mint nap. Nagyjából ezeket vesszük figyelembe, amikor új otthont keresünk. A legfontosabb szempont nyilván az ár, illetve a bérleti díj, és csak valahol a lista végén szerepel, lehet-e biztonságosan parkolni a közelben. -írja Zách Dániel a Totalcar Magazin hasábjain.

Bővebben...

Ön biztonságos környéken lakik? Nézze meg itt!

( 2 db szavazat ) 

Az Otthontérkép készített egy bűnözési térképet, melyen a legfontosabb hazai településeken keresgélhetünk a lakáspiaci szempontokból legrelevánsabb bűnözési kategóriákban. A rendőrség hivatalos adatain alapuló térképen jelenleg 44 vidéki városban és Budapest összes kerületében, illetve városrészében láthatjuk a vizsgált időszakra vonatkozó kocsifeltöréseket és lopásokat, lakásbetöréseket, személy ellen elkövetett bűneseteket. - írja az index.hu. 

A pirosodó foltok jelzik utcánként a beállítható fajtájú bűncselekményeket. Részletekért kattintson!

Az Otthontérkép legújabb fejlesztése alapján Siófok a bűnözéssel leginkább fertőzött magyar nagyváros. Viszont ha Budapestet kerületi bontásban vizsgáljuk, akkor az abszolút győztes a VI. kerület lett a 2013 márciusa és 2014 februárja között vizsgált, ezer főre jutó bűnesetek számában.

Bővebben...

Hova megy be szívesen a betörő? - OKRI kutatás

( 1 db szavazat ) 

Kevésbé érdeklik a betörőket a lakótelepi lakások, mert azokban csak kisebb értékű dolgokra számítanak. A magas, zárt kerítés nem riasztja, hanem segíti őket. A legtöbb betörés a tulajdonosok gondatlanságának köszönhető – ez derül ki az Országos Kriminológiai Intézet legújabb kutatásából. -írja a hvg.hu.

Illusztráció

Bővebben...

HAI a SmartMe Trade palettáján

( 13 db szavazat ) 

2010. október 5-én nyitotta meg ajtaját a SmartMe Trade Kft. bemutatóterme a cég Kútvölgyi úti telephelyén, ahova az érdeklődést telepítő és viszonteladó cégektől várták és folyamatosan várják a lakosság igényeinek kielégítéséhez.

Az Egyesült Államokban 1985-ben alapított HAI (Home Automation Inc.) termékeinek szemléltetése végett berendezett teremben az intelligens otthonok automatizálási lehetőségeit és az automatizálás integráltságát szeretnék demonstrálni mintegy „élet közeli” helyzetben.
A családi fészek integráltsága négy terület egyesítését jelenti a gyártó számára: Személy- és vagyonvédelem, energiagazdálkodás, szórakoztató vagy audió- és vizuális technika, kényelmi funkciók.

Bővebben...

Az IP Cam közreműködésével az SZKT új trolibuszain Vivotek kamerák figyelik a randalírozókat

( 11 db szavazat ) 

Büszkék vagyunk rá, hogy viszonteladó partnerünkkel karöltve megvalósíthattuk a szegedi trolik kamerarendszerének kiépítését. A Vivotek – elismerve a munkát – így írt a fejlesztésről.

Szeged Troli CCTV Vivotek MD7560D

Szeged jelenlegi lakossága körülbelül 163.000 főt tesz ki, Délkelet-Magyarország egyik legnagyobb városa. Szeged a közelmúltban Uniós és egyéb forrásoknak köszönhetően újjáépítette gyönyörű belvárosát, sétáló utcáit és átfogó tömegközlekedési rendszerek korszerűsítésbe kezdett.

Bővebben...

Ember és technika szinergiája Óbudai térfigyelő rendszer

( 18 db szavazat ) 

600 feltört/ellopott autó. Szubjektív mérlegélés tárgyát képezheti, hogy ez kevésnek, vagy soknak tekintendő. Ellenben, ha azt is hozzátesszük, hogy e szám zöme néhány jól behatárolható, földrajzilag szűk területen, Budapest III. kerületének néhány pontján generálódott, akkor meglehetősen magas ez a szám. Nem véletlen, hogy a kerület önkormányzata hatékony megoldást keresett a probléma orvoslására.

Bővebben...

Repterek védelmi technológiái

( 11 db szavazat ) 

Napjainkban a légi közlekedést fenyegető veszélyek egyre szaporodnak. A hatóságok egyre komplexebb és kidolgozottabb bűncselekmények terveit derítik fel. Az amerikai Transportation Security Administration (Közlekedésbiztonsági Hatóság, TSA) ezért egyre innovatívabb technológiák használatát támogatja, mind a megelőzés, mind a felderítés során.

Az érvényben lévő stratégia nem csupán az összes kézi és feladott poggyász átvilágításából áll. Magában foglalja a hírszerzési információk elemzését és azok alapján a rendelkezésre álló emberi és technikai erőforrások optimális elosztását a repterek, a metrók, a kikötők és a vasutak között. Kiterjed a reptéri utasok és dolgozók rendszeres összevetésére a gyanús személyek listájával, továbbá biometrikus ellenőrzésre, amely az illetéktelen személyek belépését gátolja a kikötőkben.

A technikai kelléktár sokat fejlődött az utóbbi években. Mindenkinek ismerős a fémdetektor kapu, amely továbbra is fontos szerepet tölt be az ellenőrzés során. A TSA ezen felül azonban egy sor új, esetleg szokatlan átvilágítási technikát honosított meg az USA repterein, mint az

 • • Elektronikus Beszállókártya (Paperless Boarding Pass), egyelőre pilot programként
 • • Biometrikus azonosítók
 • • Folyadékszkennerek
 • • Robbanóanyag szkennerek
 • • Robbanóanyag maradványok azonosítása, az utasok kezének vagy poggyászának gépi ellenőrzésével
 • • Ügynökök ellenőrző tesztelése munkavégzés közben (Threat Image Projection, TIP)
 • • Új képalkotó technológiák alkalmazása

Bővebben...

Kerítésvédelem III. Nem látni de felfedezni! – Hőkamerák

( 11 db szavazat ) 

Kerítésvédelem hőkamerák

Nem látni…

A címmel kapcsolatban megint legalább két okom van, hogy miért is adtam a hőkamerák kerítésvédelem szempontjából történő áttekintésének.

Régi ökölszabályként tanítottam mindig is, a még nálam is tájékozatlanabbaknak, hogy a kamera akkor lát Téged, ha Te is látod a kamerát. Ez nem rejtett kivitelű kamerák esetében még nagyobb zoom értékű dómkamerák és éjjel egy infrasugárzóval ellátott kamera diszkrét vöröses parázslására is igaz. De nem igaz a legtöbb hőkamerára. A legfőbb ok az igen nagy fókusz értékek, ezek általában 35mm, 50mm, 100mm körül mozognak. És már az is nagy szó volt néhány éve, mikor már lehetett e három érték közül választani. Ma ehhez képest el vagyunk kényeztetve: PTZ fejek, zoomolható optikák… hogy milyen áron, arról kissé később.
A többi indokom? Egy kép többet mond ezer szónál, egy filmet meg el sem kezdenék mesélni. Inkább ajánlom az alábbi linkeket, és ismételten megköszönném minden gyártónak a youtube-ra feltöltött videókat!

Bővebben...

Kerítésvédelem II.: Csillagháború, azaz mire jó a lézer?

( 22 db szavazat ) 

Miért éppen csillagháború? Hirtelen két okom is lenne rá!

Életem első találkozása a lézerrel -vélhetően korosztályom más tagjaival együtt- a Csillagok Háborúja IV. rész, „Egy új remény” 1984. decemberi Magyar televíziós bemutatója volt. A film úgy vélem, mély nyomokat hagyott nemcsak bennem, de sok-sok millió más sci-fi rajongóban és nem rajongóban egyaránt.
A másik okom egy évvel előrébb datálódik, bár ez akkoriban kevésbé volt érdeklődési köröm középpontjában: Ronald Reagen 1983-ban ismertette, a „Strategic Defense Initiative” programot, amit többnyire csak csillagháborús tervként emlegettek, illetve amivel meggyőzően riogattak minket akkoriban.

Bővebben...

Kerítésvédelem – Perimeter protection bevezető

( 24 db szavazat ) 

A terület manapság nincs éppen a középpontban, évente talán egy tucat alkalommal lehet ilyen projekttel találkozni, és ezek közül is a legritkább esetben szerepel egy kerítésvédelmi rendszer önállóan. Ezért is került a címbe a magyar fordításra sajnos alkalmatlan angol kifejezés, ami lehetőséget nyújt egy kicsit szélesebb körben taglalni a témát. Ezzel a rovat nem titkolt célja alternatív lehetőségek felkutatása és bemutatása, a hagyományos és jól bevált rendszerek áttekintése mellett.

Bővebben...

Előző hónap Augusztus 2017 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 31 1 2 3 4 5 6
week 32 7 8 9 10 11 12 13
week 33 14 15 16 17 18 19 20
week 34 21 22 23 24 25 26 27
week 35 28 29 30 31
Nincsenek események
Feliratkozás a SecurityMag hírlevelére:

Partnereink

Secutech kiállítás 2015 részletek

Secutech Kiállítás 

http://abibiometrics.com/
Alkalmazott Biometria Intézet
http://bgk.uni-obuda.hu/
Óbudai Egyetem
www.asmag.com
a&s Magazine online
http://www.dsalert.org/
DSA Magazine India
http://biztonsagtechnikaforum.hu/
Biztonságtechnika Fórum
http://www.ormester.hu
Őrmester NyRt.
 
 
CNS Digital Media Kft.
 
 
 
 • A világ legzöldebb adatközpontja a norvég fjordok szomszédságában
 • Milyen városokban fogunk élni 2020-ban?
 • Itt repül a kamera! - A legizgalmasabb drón kutatás-fejlesztési ötlet
 • Folyékony akkumulátorral tárolnák a napenergiát
 • ATM bekamerázása l'art pour l'art - Románia