MARGARÉTA- Magyar PKI kártyamenedzsment

( 3 db szavazat ) 

Ezen a héten ismét egy kiemelkedő magyar biztonsági fejlesztést mutatunk be. A MARGARÉTA kártyamenedzsment rendszerrel kapcsolatban dr. Kőrös Zsolttal, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Az interjú alatt többek közt fény derült arra is, hogy a több mint tizenöt éves cég milyen irányvonalak mentén képzeli el a jövőt, mi inspirálta a MARGARÉTA kifejlesztését, miben nyújt az mást versenytársaihoz képest, illetve milyen kihívásokkal néznek szembe a nagyvállalatok IT-biztonsági partnerei.

Noreg MARGARÉTA

Bővebben...

Távfelügyeleti szoftverfejlesztéssel nemzetközi piacra

( 8 db szavazat ) 

Lenkei László, a Hardy Kereskedelmi Bt. ügyvezetője adott interjút magyar fejlesztések rovatunk számára. Az éveken át dinamikusan fejlődő magyar cég vezetője beszélt az építőipar visszaesésével járó jelenlegi nehézségekről, majd számukra a távfelügyeleti szoftverfejlesztésben rejlő lehetőségekről.

LiftCom vészhívó

N.A.: Először is beszélj, kérlek a Hardy Bt. alapításáról, tevékenységi köréről! Jelenleg hány főt foglalkoztattok és a fejlesztés területén hány mérnök dolgozik?

L.L.: Cégünk, a HARDY kereskedelmi Bt., 1990-ben alakult, szakmai segítséget nyújt és kereskedelmi tevékenységet folytat a hazai biztonságtechnika és felvonóipar területén. A kezdetektől elköteleztük magunkat a minőség mellett. Célunk, hogy jó minőségű és megbízható műszaki termékek széles választékával, azok megismertetésével hozzájáruljunk a hazai piac e területeinek fejlődéséhez.

Bővebben...

POSeidon a pénz tengerében

( 7 db szavazat ) 

Kovács Krisztián, Justice

Kovács Krisztiánnal, a Justice Security Kft. technikai igazgatójával beszélgettünk a cég saját fejlesztéseiről, kiemelten a POSeidon kasszafelügyeleti rendszerről, valamint az elmúlt 10 évben elért sikerekről.

N.A.: - 2012-ben Ti lettetek az Év Biztonságvédelmi Szolgáltatója. Mit gondolsz, miért éppen Ti nyertétek el ezt a megtisztelő díjat?

K.K.: - Igen, a megtisztelő címet a Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesületének (MBVE) Egerszalókon megtartott XIII. konferenciáján kaptuk meg.  Az Egyesület, a Vagyonvédelmi Szakmai Kamara, a Nemzetközi Testőrszövetség, valamint a Detektor Plusz folyóirat hirdette meg „Az Év Biztonságvédelmi Szolgáltatója” pályázatot.

Bővebben...

LetUgo - gépjármű beléptető, forgalomszabályozó integrált rendszer - 100% made in Hungary

( 12 db szavazat ) 

Térfigyelő kamerákat is kezelő felület valamint új, színes, nagyfelbontású, digitális rendszámfelismerő kamerák a Letugo rendszerében.

A magyar fejlesztések rovatunkban Hennel Tamást, az AR-Elektronika Zrt. igazgatóját a cég megalakulásáról, az egyik legújabb fejlesztésükről a Letugo gépjármű beléptető rendszerről, valamint a további fejlesztési terveikről faggattuk.

NA: Mikor alakult a cég, mivel foglalkozik, termékeitek milyen felhasználási területeket céloznak meg?

HT: Az AR Elektronika (ARE) egy fiatal cég, 2010-ben alakult. Az „AR” cégcsoporthoz tartozik, amely több mint 20 éve működik sikeresen a hazai és nemzetközi piacokon. Az ARE alapvetően a cégcsoporton belül előállított alaptermékekre fejleszt közlekedés- és biztonságtechnikai végfelhasználói rendszereket.

http://www.anixter.hu
 
NA: Milyen szempontok alapján fejlesztitek a termékeiteket?

HT: A termékfejlesztéseink során nem egyedi megoldásokra törekszünk, hanem olyan rugalmasan konfigurálható és könnyen kezelhető termékekre, amelyeket a nemzetközi piacon is értékesíteni lehet. Ennek jó példája a LetUgo gépjármű beléptető rendszer. A LetUgo egy olyan integrált rendszer, amelynek minden komponense (rendszámolvasó szoftver és kamera, beléptető logika) hazai fejlesztésű és gyártású. A LetUgo esetében a legfontosabb fejlesztési szempont – a megfelelő funkcionalitás mellett – az volt, hogy a telepítése és beállítása logikus és egyszerű legyen. Ezt jól megtervezett, minőségi felhasználói felülettel támogatjuk.

NA: Beszéljünk kicsit bővebben a LetUgo-ról. Miben rejlik a legfőbb előnye ezen rendszám felismerésen alapuló gépjármű beléptető rendszernek? Melyek a szoftver főbb jellemzői?

Bővebben...

Jelentős előrelépés az Intellio nemzetközi terjeszkedésében

( 26 db szavazat ) 

Magyar fejlesztések rovatunkban ma egy olyan intelligens videomegfigyelő rendszerek fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozó magyar gyártó céget mutatunk be, amely kiemelkedő jelentőséggel bír a hazai piacon.  Az interjú során Kópházi Jánossal, az Intellio Technologies Zrt. vezérigazgatójával, valamint Princz Adorján technológiai igazgatóval beszélgettünk a cég jövőbeli terveiről, illetve várható fejlesztéseiről.

 


NA: - Mikor alakult a cég, és hány fővel indultatok?

PA: - 2005-ben alakult a cég, és már az elejétől fogva kockázati tőke befektetőket vontunk be, így lehetőségünk nyílt arra, hogy az első 1,5-2 évben csak fejlesztőkkel dolgozzunk együtt (kb. 10-11 fő), aztán kezdtük el bővíteni a céget értékesítőkkel, marketing szakemberekkel és egyéb adminisztratív munkatársakkal. Sokáig 20-30 fővel dolgoztunk, mára pedig kollégáink száma elérte a 35 főt. Az évek során több kockázati tőke-befektetés is történt, amelynek következményeként a nemzetközi terjeszkedést és a termékfejlesztést fel tudtuk gyorsítani. 2008-ban például a Primus Capital Partners tisztelt meg minket bizalmával, aki azóta is kitartott mellettünk, majd 2011-ben Közép- Európa legnagyobb bankja, az OTP Bank Nyrt. befektetési csoportja, a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. állt a cég mögé.

NA: - Megoldásaitok milyen felhasználási területeket céloznak meg?

PA: - Egyértelmű célunk, hogy egy jól skálázható, intelligens videorendszert hozzunk létre.  Az alap elgondolásunk az, hogy termékeink könnyen bővíthetőek legyenek, és egy nagy rendszert lehessen belőlük kiépíteni. A felhasználók részéről egyre erősebben mutatkozik az igény a VCA-ra, ugyanis mára az a gyakorlat, hogy egy-egy projekten belül egyre több és több kamerát szeretnének telepíteni, viszont ekkora kameraszámot adott emberi kapacitással nem lehet teljes biztonsággal megfigyelni. Így született meg a döntés, hogy videoanalitikával foglalkozzunk, valamint képelemző funkciókat építsünk be a kamerákba, ezáltal helyettesítve az operátort. Az Intellio megfigyelő rendszerei több felhasználási területen is bevethetők. Például az épület- és területvédelem során a szoftver érzékeli a betolakodót, vagy ha eltávolítanak egy tárgyat, érzékeli és jelzi a kameraszabotázst (a kamerák kitakarását, akaratlagos elmozdítását, stb.), és azonnali riasztást küld a biztonsági szolgálatnak. A forgalomellenőrző analitika képes a járművek számlálására, a sebesség és átlagsebesség mérésére, felismeri a rendszámot vagy a leállósávban tartózkodó gépjárműveket. A kiskereskedelemnek szánt VisiScanner vásárlóelemző pedig hatékonyabb és célzottabb marketingkommunikációt tesz lehetővé azáltal, hogy nem csupán megszámlálja az embereket, hanem felismeri és rögzíti a látogatók nemét és korát.

Bővebben...

Jelentős változások a debreceni T.E.L.L. Kft. háza táján

( 23 db szavazat ) 

T.E.L.L. Kft. web

Mai interjúalanyommal, Gáll Péterrel, a T.E.L.L. Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgetünk a legújabb fejlesztéseikről, a cég értékesítésében történt főbb változásokról, valamint ennek okairól.

NA: - Először is mesélj, kérlek a T.E.L.L. Kft. alapításáról, tevékenységi köréről!

GP: - A TELL 1996-ban alapított, magyar tulajdonú, debreceni székhelyű társaság. Cégünk tevékenységének fókuszában a biztonságtechnika adatátviteli szegmense áll. Termékeink jellemzően a GSM és GPRS kommunikáció lehetőségeire épülő megoldások. Az országos lefedettséget biztosító mobilinternet technológia lehetőségeit kihasználva fejlesztjük, és gyártjuk azon termékeinket, amelyekkel partnereink széleskörű tevékenységet képesek ellátni. Így többek között tűzvédelmi rendszerek, riasztóközpontok, gépjárművek, ipari berendezések teljes körű távfelügyeletét. Termékkínálatunk kiterjed a távfelügyeleti szolgáltatás nyújtásához szükséges összes rendszerelemre a végponti eszközöktől a fogadó szoftverig. Termékeinket és szolgáltatásainkat viszonteladói és szolgáltatói partnerhálózaton keresztül értékesítjük. A beszerelést és beüzemelést országos lefedettséget biztosító telepítői hálózat végzi.

Bővebben...

Interjú a SZILTECH videó megfigyelő rendszer legújabb fejlesztéseiről

( 25 db szavazat ) 

Szilágyi Lajossal, a SZILTECH Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgetünk múltról, jelenről és jövőről, alapokról, fejlesztésekről és technológiáról. Mindeközben a magyar piac egy újabb kiválóságával ismerkedünk meg, amelynek legfontosabb jellemzői többek között a hibrid képfeldolgozás, hosszú élettartam, moduláris felépítés, integrálhatóság, testreszabhatóság, indexált videó adatbázis, integrált hibatűrő háttértár és töredezettségmentes tárolás.

Bővebben...

NetAVIS: a szerver oldalán

( 26 db szavazat ) 


A NetAVIS videó megfigyelő szoftver legújabb fejlesztéseiről, fejlesztési irányairól érdeklődtünk. Cikkünkben Gulyás Ernővel, a NetAVIS termékmenedzserével beszélgetünk.

NA: Kérlek, röviden mutasd be a NetAVIS videó megfigyelő szoftverét annak, aki esetleg még nem ismeri.

GE: A NetAVIS integrált digitális képrögzítő és távfelügyeleti megoldás az informatika legújabb eredményeire épül. Hálózati működésre tervezték, és szabványos eszközöket használ. Egyaránt alkalmas új videó megfigyelő rendszerek kialakítására és a meglévő CCTV rendszerek korszerűsítésére.

Egyedülálló funkcionalitása hálózati működésre történt tervezéséből következik. Bármely rendszerelem elérésére (kamera, szerver, képarchívum) azonos lehetőséget biztosít a helyi és a távoli felhasználók számára, mind az élőkép megtekintés, mind az archívumból történő visszakeresés és lejátszás, illetve a rendszer-adminisztráció esetén.

Alkalmas arra, hogy többféle gyártótól származó, vegyesen telepített analóg és digitális (hálózati) kamerákról érkező videójeleket (stream) kezeljen, az élőképeket a felhasználók felé továbbítsa.

Bővebben...

Ramona* az ENG Systems Hungary Kft. Üdvössége

( 23 db szavazat ) 

A Magyarország legnagyobb élőerős védelemmel foglalkozó állami cégének fejlesztett rendszer részleteiről, feladatáról és céljairól nehéz dióhéjban fogalmazni… Az őrjárat ellenőrző rendszert a 100%-ban magyar tulajdonban lévő ENG Systems Hungary Kft. kutatás-fejlesztési csapata fejlesztette ki és tökéletesítette a felhasználói tapasztalatok alapján. A fejlesztési igény megfogalmazása nemcsak üzleti, kereskedelmi és protokoll kidolgozási kérdéseket vetett fel, hanem a rendelkezésre álló eszközpark bővítését, a meglévő technológia innovációját is maga után vonta. A műszaki háttérről, annak fejlődési ívéről a kivételes mérnöki megoldásokra specializálódott cég vezetője, Pozsár Csaba,  a fejlesztő, Ványi Zoltán és Botyánszky Pál mesélt lapunknak.

Bővebben...

Előző hónap Augusztus 2017 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 31 1 2 3 4 5 6
week 32 7 8 9 10 11 12 13
week 33 14 15 16 17 18 19 20
week 34 21 22 23 24 25 26 27
week 35 28 29 30 31
Nincsenek események
Feliratkozás a SecurityMag hírlevelére:

Partnereink

Secutech kiállítás 2015 részletek

Secutech Kiállítás 

http://abibiometrics.com/
Alkalmazott Biometria Intézet
http://bgk.uni-obuda.hu/
Óbudai Egyetem
www.asmag.com
a&s Magazine online
http://www.dsalert.org/
DSA Magazine India
http://biztonsagtechnikaforum.hu/
Biztonságtechnika Fórum
http://www.ormester.hu
Őrmester NyRt.
 
 
CNS Digital Media Kft.
 
 
 
  • A világ legzöldebb adatközpontja a norvég fjordok szomszédságában
  • Milyen városokban fogunk élni 2020-ban?
  • Itt repül a kamera! - A legizgalmasabb drón kutatás-fejlesztési ötlet
  • Folyékony akkumulátorral tárolnák a napenergiát
  • ATM bekamerázása l'art pour l'art - Románia