Az 5 legmérvadóbb biztonsági innováció 2014-ben

( 5 db szavazat ) 

Ugyan az alábbi technikai áttörések fejlesztése nem 2014-ben kezdődött, de az idén érték el a nagy nyilvánosság platformját. Az alábbiakban azt az öt fejlesztést listázzuk, amelyek szerintük a legérdekesebbek, a legtöbb potenciált hordozzák magukban és ráadásul ebben az évben kerültek reflektorfénybe. Mindezt teljesen függetlenül, szigorúan műszaki alapon.

Bővebben...

Téves riasztásokról intelligensen

( 2 db szavazat ) 

Borzasztó érzés hajnal tájban arra felriadnunk, hogy a szomszédunk lakásriasztója 110 decibel hangerővel süvölt. Ez különösen akkor bosszantó, ha eleve tudjuk, hogy a gagyi riasztó rendszeresen, és többnyire hosszú percekig frusztrál minket.

Téves riasztások

Bővebben...

HelpyNet - A közösségi bűnmegelőzési program

( 5 db szavazat ) 

Új közösségi bűnmegelőzési program látott napvilágot a közelmúltban. A HelpyNet rendszerhez kizárólag okostelefonnal rendelkező személyek tudnak csatlakozni, méghozzá egy ingyenes applikáció segítségével.

HelpyNet

Bővebben...

FinFisher: a nemzetbiztonság kémprogramja

( 6 db szavazat ) 

Egy hacker feltörte a hírhedt Finfisher kormányzati kémprogram gyártója, a Gamma International egyik szerverét, és több gigabájtnyi belső dokumentumot hozott nyilvánosságra. A dokumentumok alapján ezt használja a magyar nemzetbiztonsági szakszolgálat is.

Finfisher

 

Bővebben...

Arcfelismerő algoritmus, amely felülmúlja az emberi agyat

( 4 db szavazat ) 

A hongkongi Kínai Egyetem informatikus mérnök tudósai egy olyan arcfelismerő algoritmust fejlesztettek ki, amely a világon először jobb teljesítménnyel azonosítja az embereket, mint maga az ember. Az algoritmus a GaussianFace fantázianévre hallgat.

GaussianFace arcfelismerő algoritmus

Ön jobb, mint a GaussianFace? Meg tudja mondani a különbséget? A cikkben szereplő képek alapján, találja ki, mely képek készültek ugyanarról az emberről! Megfejtés a cikk alján.

Bővebben...

A Canon felvásárolta a Milestone Systems-t

( 5 db szavazat ) 

Június 13-án jelentették be, hogy a képalkotási világ vezető vállalata, a Canon szerződésben rögzítette a dán Milestone Systems akvizícióját. A nyílt platformú VMS-t fejlesztő, saját piacán szintén vezető szerepet betöltő Milestone a Canon európai alvállalatához fog tartozni, ám a jövőben is meg kívánja őrizni függetlenségét.

Canon Milestone felvásárlás

Bővebben...

Lehet-e kiskapu egy riasztórendszerben?

( 3 db szavazat ) 

Miután kiderült, hogy a Facebook, vagy a Google is kiskapukat nyit a hírszerzésnek, joggal merül fel a kérdés bárkiben. Arról is lehetett olvasni a német Spiegel magazinban, hogy sok amerikai cég kütyüjei és szoftverei kiskapukat tartalmaznak. Bizonyítja ezt az is, hogy az iPhone kamerája is bekapcsolható távolról. Akkor miért pont az amerikai riasztógyártók ne tennének direkte biztonsági réseket a rendszereikbe? - teszi fel a kérdést a Defence blog.

riasztó pánikgomb

Bővebben...

A riasztórendszerek 5 evolúciós lépcsőfoka

( 5 db szavazat ) 

A biztonságtechnika világában az elmúlt évek tendenciái felgyorsult fejlődésről árulkodnak. Az IP alapú rendszerek mind a videós megfigyelés, mind az integrált rendszerek területén hódítanak, teret nyitva soha nem gondolt felhasználási lehetőségeknek. A riasztórendszerek pedig ma már mind ipari, mind lakossági felhasználási területen állandó felügyelet tesznek lehetővé. Azonban nem mindig volt ez így.

A rohanás közepette megragadjuk az alkalmat, hogy bemutassuk, hogyan és honnan indultak ma használt eszközeink. Korábbi cikkünkben a CCTV rendszereket már górcső alá vettük, most pedig a riasztórendszerek kerülnek figyelmünk középpontjába.

Holmes Művek Riasztó - Hangjelző

Bővebben...

2014 7 meghatározó kihívása a videós megfigyelésben

( 3 db szavazat ) 

Minden évnek meg vannak a maga akadályai, amelyeken a szakmabeliek vagy túljutnak, vagy előnyt kovácsolnak belőlük, esetleg elbuknak rajtuk. Mint minden szakmában, a biztonságtechnikában is a kimenetel mikéntje különbözteti meg a profit az amatőrtől, legyen szó gyártó vagy telepítő cégről. A technikai világ nem tökéletes, még ha a végfelhasználók ezt is várják el, kiváltképp a vagyonvédelem területén (hála az amerikai akciófilmeknek).

cctv kihívások

Bővebben...

A világ 50 legsikeresebb biztonságtechnikai cége

( 9 db szavazat ) 

2012-ben a világ 50 vezető elektronikus biztonságtechnikai gyártója a világ összárbevételének 68%-át generálta. Az átlagos növekedési ráta ezen cégekre vetítve 12,3 százalék volt. A gazdasági bizonytalanság a legtöbb biztonságtechnikai gyártó éves eredményét nagymértékben negatívan befolyásolta, kiváltképp a fejlett országokban, így Európában is.

Security 50 2013

Bővebben...

Előző hónap Augusztus 2017 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 31 1 2 3 4 5 6
week 32 7 8 9 10 11 12 13
week 33 14 15 16 17 18 19 20
week 34 21 22 23 24 25 26 27
week 35 28 29 30 31
Nincsenek események
Feliratkozás a SecurityMag hírlevelére:

Partnereink

Secutech kiállítás 2015 részletek

Secutech Kiállítás 

http://abibiometrics.com/
Alkalmazott Biometria Intézet
http://bgk.uni-obuda.hu/
Óbudai Egyetem
www.asmag.com
a&s Magazine online
http://www.dsalert.org/
DSA Magazine India
http://biztonsagtechnikaforum.hu/
Biztonságtechnika Fórum
http://www.ormester.hu
Őrmester NyRt.
 
 
CNS Digital Media Kft.
 
 
 
  • A világ legzöldebb adatközpontja a norvég fjordok szomszédságában
  • Milyen városokban fogunk élni 2020-ban?
  • Itt repül a kamera! - A legizgalmasabb drón kutatás-fejlesztési ötlet
  • Folyékony akkumulátorral tárolnák a napenergiát
  • ATM bekamerázása l'art pour l'art - Románia