Axis beléptetőrendszerek gyártására adja a fejét?!

Felröppent a pletyka, hogy a világvezető IP kameragyártója a beléptető rendszerek piacára lép. Forrásunk az IP Video Market Info amerikai szakportál volt. A hírt se megerősíteni, se cáfolni nem cáfolta az Axis szóvivője.

Az IP Video Market szakmai portál forrásai közül többen is állították, hogy az Axis Communications legalább egy IP alapú vezérlőt fog a közeljövőben  piacra dobni, amit majd egy teljes kontroller és olvasó sorozat követ. Ha ez igaz, akkor egy új stratégiai fejlesztési irány indulhat el az IP CCTV gyártók részéről…

Milyen lehet az új termék?

A források szerint a kontrollerek leginkább az HID Edge és a Mercury EP1501 típusaira fognak hasonlítani, amelyek PoE tápláltak és egy ajtóhoz elegendő be- és kimenetekkel rendelkeznek. Meglebegtették azt a hírt is, hogy az első családot két olvasó bemenettel fogják ellátni, amelyet négy olvasó bemenettel rendelkező modell fog követni.
Elméletileg a vezérlő be- és kimenetei ugyanazon a módon lesznek integrálva, mint ma a kamerák bemenetei és reléi, így az Axis API-hoz szokott telepítői kezeknek és a VMS gyártóknak sem okoz majd problémát az „újhoz” akklimatizálódni.

Az Axis válasza

Az IP Video Market Info közvetlenül megkereste a svéd gyártót az üggyel kapcsolatban, akik ugyan részletekbe menő kérdésekre nem válaszoltak, azonban nem is tagadták a pletykát. Mindössze annyit mondtak, hogy „Az Axis folyamatosan pásztázza a piac adta lehetőségeket, hogy lássuk, hogyan tudnánk IP alapú termékeinket bővíteni és fejleszteni. A fizikai beléptető rendszereket érdekes területnek, valamint hálózati kameráink természetes kiegészítőinek tartjuk. Továbbiakban is folytatjuk a kutatást új lehetőségek iránt.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.